Het wordt savooi-weer!
Lekker makkelijk te bereiden. Gestoofd of in een ovenschotel of hutsepot.

Prijzen zijn erg consumentvriendelijk. Eén kool is groot, maar bereid ze volledig en vries de helft in voor later.

Andere aanraders

Een ruime aanvoer van broccoli werd aan een stabiele prijs verkocht. Een groot aanbod van bloemkool  werd aan consumentvriendelijke prijzen verkocht. Volgende week wordt het kouder en is er minder aanvoer verwacht! De productie van tomaten verliep stabiel. Prijzen voor losse tomaten zijn licht gedaald. De aanvoer van komkommer verliep stabiel. Prijzen zijn heel voordelig voor de tijd van het jaar. De aanvoer van venkel was de voorbije week erg groot. Prijzen zijn zeer voordelig. Een stijgend aanbod van paprika werd aan voordelige prijzen verkocht. Vooral groene paprika is erg goedkoop geworden. De productie van selder is ruim. Prijzen voor zowel bleekselder als groene selder zijn voordelig. De prijs van kropsla werd iets beter betaald. Slasoorten zoals lollo's en eikenblad, multicolor zijn vrij voordelig!  Er is een stabiele aanvoer van veldsla. IJsbergsla bleef stabiel, normaal geprijsd. Er is een licht stijgende aanvoer van witloof. De dagprijzen zijn bijna gehalveerd. De aanvoer van prei verloopt stijgend; prijzen daalden. Er is een ruime aanvoer aan stabiele prijzen voor Chinese kool. Een ruime aanvoer van knolselder werd voordelig verkocht. Jonge witte en rode kool werden ruim aangeboden aan zeer voordelige prijzen. 

 Duurder

Trostomaten werden iets duurder. Pruimtomaten blijven erg stevig geprijsd. De aanvoer van courgette nam af. Prijzen bleven ongezien duur. Er is een dalende aanvoer van boterbonen en snijbonen, en dat aan stijgende prijzen. Voor spinazie is er een beperkt aanbod aan hoge prijzen. De prijzen voor aubergines bleven ongezien sterk. De productie is groot. Een beperkte aanvoer van spruiten werd duur vermarkt.

Fruit

Sappige, knapperige  appels voor het moment: Elstar, allerlei Jonagold-types. Zoek je een stoofappel? Kies voor Boskoop! Wil je een lekkere frangipane-peer taart bakken? Koop dan een Doyenné peer.

Receptjes met savooikool

Lava
Flandria
Nieuws
Contact