De aanvoer van venkel nam toe. Zachte prijzen voor een speciale groente. Lekker idee : papillot van zalm op een bedje van venkel, rode ui en zongedroogde tomaatjes. Zowel geschikt voor op de barbecue als in de oven.

Andere aanraders

Het warme weer heeft de groei van kolen gestimuleerd. De aanvoer was de voorbije week groot. Prijzen zijn gedaald naar zeer voordelig. De productie van tomaten is ruim. Prijzen verliepen zwak voor de tijd van het jaar. Het prijsniveau van los en tros is vergelijkbaar. Ook de pruimtomaten zijn voordelig geprijsd. De aanvoer van komkommer is erg groot. Prijzen zijn erg laag. De aanvoer van courgette is opnieuw gestegen. Prijzen zijn gehalveerd. De productie van selder is ruim. Prijzen zijn erg laag voor zowel witte als groene selder. Er is een stabiele aanvoer van veldsla, maar die bleef erg goedkoop! Er wordt een licht stijgende aanvoer van witloof genoteerd aan sterk schommelende dagprijzen. Toch iets goedkoper dan vorige week. De aanvoer van prei verloopt stabiel. Prijzen daalden. De jonge Chinese kool is licht gedaald van prijs. De productie is beperkt. De nieuwe oogst knolselder met groen loof is gestart. Prijzen zijn normaal. Jonge witte, rode en savooi-kool werden ruim aangeboden aan zeer voordelige prijzen.

Duurder

Een overzichtelijk aanbod van paprika werd aan iets sterkere prijzen vermarkt.   Van sterk naar voordeliger: oranje - geel - rood - groen. De rode zoete puntpaprika werd iets duurder. De prijs van kropsla is verdubbeld tot een normaal niveau. De aanvoer van andijvie blijft beperkt met goed ondersteunde prijzen. Slasoorten zoals lollo's, eikenblad en multicolorsla werden ook iets steviger. IJsbergsla werd wat duurder - normaal geprijsd. Er is een stabiele aanvoer van boterbonen en snijbonen met stabiele tot licht stijgende prijzen. Een beperkt aanbod van spinazie werd aan dure prijzen vermarkt. De prijzen voor aubergines bleven sterk, de productie groot. Er is al aanvoer van spruitjes, maar deze is nog beperkt. Sterke prijzen.

Fruit

De nieuwe oogst van Conference is in het land! Een verse appel : kies voor een Delbare of de jongste Jonagold-telg: Robijn of Finesse! Een goede beet en een  perfecte zoet-zuur balans.

Meer receptjes met venkel, klik hier!

Lava
Flandria
Nieuws
Contact