Tomatenfestival! De tomaten aanvoer piekt! Prijzen zijn erg voordelig! Geniet van alle soorten, kleuren en vormen. Lekker in soep, saus, slaatjes, gevuld..

Andere aanraders

De productie van courgette is opnieuw ruim. Prijzen zijn voordelig. Een ruime aanvoer van alle kleuren paprika werd aan voordeligere prijzen verkocht. Geel is het goedkoopst en oranje de stevigste in prijs. Ook de zoete puntpaprika is erg voordelig! Ook kropsla blijft laag geprijsd. Slasoorten zoals lollo's en eikenblad, multicolor zijn eveneens goedkoop! Er is een stabiele aanvoer van veldsla, die erg goedkoop is geworden! De aanvoer van jonge prei stijgt nu elke week. Prijzen staan onder druk. Het seizoen van de vollegrond groene selder loopt volop. Prijzen zijn voordelig. Jonge witte en rode kool worden voldoende aangeboden aan voordelige prijzen. Savooi werd iets sterker betaald.

Duurder

De productie van bloemkool is gehalveerd. Prijzen zijn op enkele dagen tijd erg gestegen. Broccoli is eveneens verdubbeld in prijs. De aanvoer van andijvie is beperkter. Prijzen bleven sterk. Boterbonen werden duurder. Snijbonen zijn stabiel, sterk geprijsd. Een normale aanvoer van venkel werd aan verdubbelde prijzen verkocht. De prijzen voor aubergines verliepen sterk. De productie is groot.
Er is een zeer wisselende aanvoer van witloof, met sterk schommelende prijzen. De jonge Chinese kool is duur. Het aanbod is beperkt! De productie van de nieuwe oogst knolselder met groen loof is gestart. Prijzen zijn sterk.

Fruit

Pitfruit - Fruit met pit : De nieuwe oogst is van start gegaan. Dankzij een langdurige zonnige periode in het voorjaar zijn we er iets vroeger bij dit jaar. 
Voor appels vraag je best naar een Delbare Estival: een mooie blos op een groene achtergrond, supersappig en een perfecte zoet-zuur balans.
Voor peren heb je de Triomphe de Vienne: een groene peer met een stevige structuur. Laat ze nog een dagje op kamertemperatuur liggen thuis zodat ze nog wat zoeter wordt!

Meer receptjes met tomaat, klik hier!

About LAVA
Products
News
Contact