Voor de eerste keer dit jaar zijn de prijzen van alle kleuren paprika gedaald naar een voordelig niveau. Goed nieuws voor de BBQ-fans!

Andere aanraders

De productie van bloemkool en broccoli is overzichtelijk. Prijzen van broccoli zijn gehalveerd. Bloemkool is licht gedaald in prijs. Een grote aanvoer van courgette werd aan zeer lage prijzen verkocht. Een ruim aanbod van komkommers werd aan stabiele, correcte prijzen verkocht.
De aanvoer van alle soorten tomaten was de voorbije dagen groot. Prijzen zijn gedaald. Vooral de trostomaten bleven laag geprijsd. Kropsla blijft goedkoop. Ook slasoorten zoals lollo's en eikenblad zijn erg goedkoop! De prijzen voor aubergines verliepen licht dalend. De productie is groot. De prijs voor witloof werd iets sterker, maar is nog steeds niet te duur.
Het seizoen van groene selder uit de serre loopt reeds enkele weken en wordt aangevuld met vollegrond. Prijzen zijn voordelig. De aanvoer van witte kool verliep stabiel. Rode kool is gehalveerd in prijs. De aanvoer van savooi is eerder beperkt. Prijs is voordelig.

 Duurder

Het aanbod van andijvie is zeer beperkt. Prijzen zijn verdubbeld. Er is een stabiel aanbod van veldsla, maar wel prijzig. Boterbonen en snijbonen zijn er in overzichtelijke getallen. Snijbonen zijn sterk geprijsd. Boterbonen zijn iets voordeliger. Een licht gedaalde aanvoer van venkel werd aan verdubbelde prijzen verkocht. De jonge Chinese kool is duur. Productie is beperkt!

Fruit

De vraag naar aardbeien is groot terwijl de aanvoer erg overzichtelijk verloopt! Hoge prijzen voor de tijd van het jaar. Ook de bessen (blauwe bes, braam en framboos) zijn in trek.
Het is volop kersentijd met stijgende prijzen.

Receptjes met paprika

Lava
Flandria
Nieuws
Contact