De productie van courgette is erg groot en laag geprijsd.

De culinaire mogelijkheden met courgette zijn ruim:
in soep, saus, gevuld met gehakt in de oven, in een ovenschotel met tomaten en aubergines of maak er eens courgettespaghetti van!

Andere aanraders

De aanvoer van alle soorten tomaten was de voorbije dagen groot. Prijzen daalden. Vooral de trostomaten zijn goedkoop. Kropsla is nog steeds goedkoop. De aanvoer van andijvie nam toe. Prijzen werden zeer voordelig. Slasoorten zoals lollo's en eikenblad zijn erg goedkoop! De prijzen voor aubergines verliepen stabiel, de productie is ruim. Witloof werd iets sterker geprijsd, maar is nog steeds niet duur. Het seizoen van de groene selder uit de serre loopt reeds enkele weken en wordt aangevuld met vollegrond. Prijzen zijn voordelig. Kan niet ontbreken om mosselen klaar te maken.

Duurder

De productie van bloemkool en broccoli is overzichtelijk. Prijzen blijven sterk. Het zomerweer had een positieve invloed op de groei. De vraag deed prijzen opnieuw licht stijgen. Stabiele aanvoer van veldsla is verdubbeld in prijs! Boterbonen en snijbonen zijn er in overzichtelijke getallen. Prijzen zijn normaal, sterk. Sluimerwtjes zijn er in kleine getallen en aan dure prijzen. Een stabiele aanvoer van venkel werd aan licht gestegen prijzen verkocht. Er is grote aanvoer van alle kleuren paprika. Groen is de duurste kleur, geel de goedkoopste. Ga op zoek naar een extra zoete smaak bij de rode zoete puntpaprika: sterke prijzen. De nieuwe oogst van jonge Chinese kool verloopt overzichtelijk. Prijzen zijn duur voor het moment. De aanvoer van witte kool nam af. Prijzen zijn gestegen. Rode kool is zeer beperkt aanwezig en duur geprijsd.

Fruit

De vraag naar aardbeien is groot terwijl de aanvoer erg overzichtelijk verloopt!  Hoge prijzen voor de tijd van het jaar. Het is ook volop kersentijd met sterke prijzen!

Recepten met courgette

Lava
Flandria
Nieuws
Contact