Het blijft zomeren!
Tijd voor BBQ met alle soorten sla (kropsla, veldsla, rucola, lollo's, eikenbladsla's) en vruchtgroenten (zoals tomaten, paprika, komkommer, courgette)
De laatste week van asperges gaat in!

Andere aanraders

De aanvoer van kropsla, lollo's en eikenblad verloopt stabiel. Alle sla-types zijn voordelig. Er is een stijgende aanvoer van vollegrond-andijvie. Prijzen zijn gehalveerd. De prijzen voor aubergines daalden terwijl de aanvoer stabiel bleef. Er is een grote aanvoer van rode en gele paprika. Groen is de duurste kleur, daarna oranje, geel en rood is de voordeligste. Prijs voor witloof is gehalveerd, goedkoop. Witte kool is ruim aanwezig aan normale prijzen. Het seizoen van groene selder uit de serre is reeds enkele weken bezig en wordt aangevuld met product uit vollegrond. Prijzen zijn vrij stabiel. Groene selder kan niet ontbreken bij mosselen!

Duurder

De productie van bloemkool nam af. Prijzen zijn gestegen. De aanvoer van broccoli bleef stabiel. Prijzen werden eveneens sterker. Een zeer grote aanvoer van komkommers werd aan iets duurdere prijzen verkocht. Een ruime aanvoer tomaten werd aan sterkere prijzen aangeboden. Alle maten en soorten werden duurder. Courgette (serre + vollegrond) werd iets duurder verkocht. Een stijgende productie van venkel werd aan stijgende prijzen vermarkt. De aanvoer van asperges neemt af. Prijzen zijn verdubbeld. De nieuwe oogst van jonge Chinese kool verloopt beperkt. Prijzen zijn momenteel hoog. Rode kool is zeer beperkt aanwezig en duur!

Fruit

De aanvoer van inlandse aardbeien is ruim. Prijzen zijn gestegen tot een normaal niveau.
Het seizoen van inlands zachtfruit loopt op volle toeren : blauwe bessen, rode bessen, framboos, braambessen en stekelbessen. We kunnen spreken van licht gestegen prijzen. De eerste kersen bieden zich ook aan.

Recepten met sla

About LAVA
Products
News
Contact