Het zomert! Geniet volop van onze eigen productie groenten en fruit!

De typische zomergroenten : sla(soorten), komkommers en tomaten (in alle maten en kleuren)zijn in volle productie. Prijzen zijn erg zacht.
Maak eens een alternatief slaatje van witte selder, rozijntjes en appel voor bij de BBQ!
Asperges zijn ook toppers om nu nog van te genieten! De laatste 2 weken gaan in.

Andere aanraders

De productie van bloemkool neemt af. Prijzen werden iets sterker, maar zijn nog zeker nog voordelig. Ook de aanvoer van broccoli steeg. Prijzen zijn gehalveerd.  
Een zeer grote aanvoer van komkommers werd goedkoop verkocht. Serre courgette wordt aangevuld met productie uit vollegrond. Ruime aanvoer, voordelig! De productie van tomaten (los en tros) is groot! Prijzen zijn erg laag. De aanvoer van kropsla, lollo's en eikenblad verloopt stabiel. De groene soorten zijn erg voordelig. Rode types zijn iets duurder.
Serre-venkel is reeds enige tijd in aanbod en wordt nu aangevuld met vollegrond. Prijzen zijn stabiel en normaal. De prijs van witloof werd iets sterker, maar is zeker nog voordelig. De nieuwe oogst van jonge Chinese kool verloopt stabiel. Prijzen zijn vrij normaal voor de tijd van het jaar. Het seizoen van de groene selder uit de serre is net gestart. Prijzen zijn vrij stabiel. Witte kool is ruim aanwezig aan normale prijzen.

Duurder

De productie van veldsla loopt terug. Duur geprijsd! Er is een overzichtelijk aanbod van vollegrond-andijvie. Prijzen zijn sterk. De prijzen voor aubergines zijn sterk gestegen terwijl de aanvoer stabiel bleef.  Er is grote aanvoer van alle kleuren paprika. Groen is de duurste, dan geel, oranje en rood is de voordeligste. De aanvoer van asperges neemt sterk af. Prijzen zijn verdubbeld. Normaal van prijs. Rode kool is zeer beperkt en zeer duur.

Fruit

De aanvoer van inlandse aardbeien is ruim. Prijzen zijn gestegen naar normaal tarief.
Het seizoen van inlands zachtfruit loopt op volle toeren. Blauwe bessen, rode bessen, framboos, braam en stekelbessen. We kunnen spreken van voordelige prijzen. De eerste kersen bieden zich ook aan.

Recept van de week

 Slaatje van witte selder, kaas, appel en rozijntjes

gruyère (1 stuk) 600g
appel 2  
witte selder 2  
rozijnen 2 el
hazelnoten (grof gehakt) 40g
citroensap (naar smaak)  
mosterd 4 tl
balsamicoazijn 2 el
sherry-azijn 6 el
olijfolie 10 el
verse koriander  
peper  
zout  

Snij de kaas in blokjes, de selder en de appel in dunne staafjes. Doe ze samen met de rozijnen in een slakom. Besprenkel met citroensap en meng. Zet in de koelkast.
Klop een vinaigrette met de olijfolie, de sherryazijn, de balsamico en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast.
Schep net voor het serveren de vinaigrette door de salade. Verdeel over de borden. Bestrooi met hazelnootjes en korianderblaadjes.

About LAVA
Products
News
Contact