Pureren

Crème van spruitjes (ca. 4 pers.)

Zowel deze crème als die van raapjes is lekker bij wild, gevogelte en varkensvlees.

250 g spruiten of 250 g rapen
water
boter
room
peper en zout

Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes, maak onderaan een insnijding en kook of stoom ze beetgaar in een bodempje water. Haal uit en laat goed uitlekken. Mix glad in de blender of met de staafmixer samen met een scheutje room, werk af met een klontje boter, breng op smaak met peper en zout en hou warm.

Crème van raapjes (ca. 4 pers.)

Lekker als amuse in een schaaltje met bovenop een gebakken coquille.

250 g rapen
groentebouillon
boter
room
peper en zout

Was de raapjes en schil met een dunschiller. Snij in kwartjes, of reepjes, of plakjes (zoals je zelf verkiest) en kook ze beetgaar in een bodempje groentebouillon. Voeg een beetje room toe en laat inkoken. Mix glad in de blender of met de staafmixer, breng op smaak met peper en zout en hou warm.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact