Glaceren

Geglaceerde spruitjes en raapjes (4 pers. - bijgerecht)

Je kunt beide groenten apart glaceren, maar samen kan ook. Ze zijn uitstekende én feestelijke begeleiders van wild, varkens- en lamsvlees.

2 raapjes, geschild en in stukjes gesneden
20 spruitjes
groentebouillon
boter
2 el suiker of honing

Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes, maak onderaan de knolletjes een insnijding en kook ze beetgaar- ze moeten groen en stevig blijven - in een bodempje groentebouillon. Giet af. Kook ook de raapjes beetgaar in een bodempje groentebouillon. Giet af.
Verhit in een ruime pan een flinke klont boter - niet laten bruin worden! - en doe er de raapjes en spruitjes in, meng goed door de boter en bestrooi met de suiker of giet er de honing in, meng opnieuw goed - alle groenten moeten bedekt zijn - voeg een scheutje water toe en laat rustig verder glaceren. Roer nu en dan even door.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact