Recepten met rabarber

Rabarbermoes met noten en yoghurt

Ingrediënten voor 1 persoon
2 stengels rabarber
1 stukje verse gember
1 koffielepel suiker
1 koffielepel honing
2 eetlepels notenmix
1 potje magere yoghurt
Bereiding
Was de rabarber, snijd de uiteinden weg, rist de randen af en snijd de stengels in stukjes. Doe ze met de geraspte gember, de suiker en 1 eetlepel water in een pan. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen met het deksel op de pan. Neem de pan van het vuur, roer de honing goed door de rabarbermoes en laat deze goed afkoelen. Hak de notenmix grof. Vul een hoog glas afwisselend met laagjes yoghurt, rabarbermoes en noten.

Rabarberflapjes

Ingrediënten voor 4 personen
4 stengels Flandria-rabarber
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
¼ koffielepel kaneelpoeder
4 eetlepels suiker
20 g boter
1 eidooier

Bereidingswijze
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 4 gelijke delen.
Was de rabarberstengels, trek de draden eraf en snijd ze in kleine stukken.
Verhit de boter en stoof de rabarber samen met de suiker en kaneel in 15 minuten tot moes.
Laat de rabarbermoes afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de moes over het onderste deel van elk deeglapje. Vouw het deeg dicht en druk de randen met de tanden van een vork samen.
Klop de eidooier los. Bestrijk de flapjes aan elke kant met het eigeel.
Leg ze op een ovenrooster en bak ze 15 minuten tot ze goudgeel zijn. Laat ze afkoelen.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact