Tajine

Groentetajine (ca. 4 pers.)

1 aubergine, in blokjes gesneden
2 tomaten, zonder vel en pitjes, in stukjes gesneden
4 grote wortels, geschraapt en in stukken gesneden
1 courgette, in stukjes gesneden
1/2 rode peper, ontpit in stukjes gesneden
1 ui, grofgesneden
1 cm verse gember, geschild en fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
2 tl ras-el-hanout
1 tl kaneel
1 tl komijn
1 tl za'atar
1/2 l groentebouillon
olijfolie
50 g zachte gedroogde abrikozen, in kwartjes gesneden
1 blikje kikkererwten, uitgelekt en omgespoeld
handvol gepelde (blanke) amandelen
bosje koriander, fijngehakt

Bak ui, knoflook, rode peper en gember even aan in een scheutje olijfolie in een tajine of ovenschaal. Doe er de aubergine bij en laat even stoven. Voeg ras-el-hanout, kaneel, komijn en za'atar toe en laat al omroerend verder stoven. Doe er de bouillon bij samen met wortel, courgette, tomaten, kikkererwten en abrikozen, roer alles goed om en laat onder deksel ca. 30 min. garen in een voorverwarmde oven op 180°C.
Bak de amandelen in een scheutje olie, schep uit en laat uitlekken.
Werk de tajine af met de amandelen en koriander en serveer met brood of - natuurlijk - couscous.

 

Lava
Flandria
Nieuws
Contact