Minestrone

Zuiderse groentesoep (ca. 4 pers.)

1 blik witte bonen of borlottibonen of cannellinibonen, afgespoeld
1 takje rozemarijn
1 bl laurier
water
olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
2 wortels, in blokjes gesneden
100 g sperziebonen, beetgaar gekookt en in stukjes gesneden
120 g doperwtjes (uit diepvries)
2 kleine courgettes, in blokjes gesneden
3 middelgrote tomaten, zonder vel en pitjes, in stukjes gesneden
20 g kleine pastavormpjes
2 bl salie, fijngesnipperd
4 bl basilicum, fijngesnipperd
peper en zout
geraspte parmezaan
pesto

Doe de bonen samen met rozemarijn en laurier in een pot, zet onder met water, breng aan de kook, laat even kort doorkoken, neem van het vuur, verwijder de kruiden en hou de bonen apart.
Bak ui en knoflook even aan in een beetje olijfolie, voeg selderij, wortels en 1 l water toe. Breng aan de kook en laat alles afgedekt 10 min. sudderen. Doe er de sperziebonen bij en laat opnieuw 10 min. pruttelen. Voeg erwten, courgettes, tomaten, bonen (inclusief het vocht), salie en pasta toe en laat de soep nog zo'n 20 min. sudderen of tot de pasta gaar is.
Breng op smaak met peper en zout, schep in soepborden, laat wat afkoelen, bestrooi met basilicum en geef er apart parmezaan en pesto bij.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact