Blauwe bessen

De blauwe bes komt oorspronkelijk uit Noord Amerika. Vanaf 1900 begon men deze bes te cultiveren en werden de beste kruisingen gebruikt voor consumptie. Momenteel heeft deze plant zich verspreid over heel West Europa en vinden we ze ook hier in het wild.

Kopen
De blauwe besjes moeten allemaal gelijk zijn van rijpheid en grootte. Kijk na of ze vrij zijn van kneuzingen en rot.

Bewaren
Blauwe bessen kan je enkele dagen bewaren in de koelkast.

Keuken
Blauwe bessen hebben een iets wrange, lichtzure smaak. Je kan ze vers eten, maar ook verwerken in taarten, ijs en sorbets, compotes, jam, gelei, siropen en likeuren.

Smoothie van blauwe of zwarte bessen met yoghurt en honing

250 g blauwe of zwarte bessen (hou 25 g apart voor de garnering)
4 dl volle yoghurt
2 el honing

Mix alle ingrediënten en serveer de smoothie goed gekoeld in glaasjes, met een scheutje extra yoghurt en enkele blauwe bessen als tussendoortje of dessert.

About LAVA
Products
News
Contact