Zoete puntpaprika

Deze elegante paprika is er in rood, groen en geel en heeft een heerlijk zoete smaak. Mooi meegenomen is zijn dunne pel waardoor schillen niet nodig is en hij makkelijker kan verteren dan de 'gewone' blokpaprika. En, er is ook een handige meeneem miniversie!

Kopen
Net als hun geblokte broers moeten puntpaprika's stevig in hun velletje zitten, glad en glanzend zijn.

Bewaren
Paprika's leg je best niet in de koelkast, wel in een koele (ca. 10°C) kelder of berging. Zo kan je ze makkelijk een week bewaren. Een paprika rijpt immers nog wat door en te koud bewaard, valt het proces stil.

Keuken
Grote puntpaprika's kan je perfect rauw verwerken in salades: wassen onder stromende koud water, in twee snijden, zaadjes verwijderen en het vlees in reepjes snijden en door de salade mengen.

Kleine rauwe puntpaprika's zijn door hun hoge natuurlijke suikergehalte en flinterdun schilletje een lekker en gezond tussendoortje. Gewoon wassen en happen maar! Ook kinderen lusten deze zoete snack. In ringetjes gesneden geven ze kleur aan salades.

Kleine exemplaren kan je prima vullen met kruidenkaas: gewoon de steelaanzet wegsnijden en het lijfje vullen. Leuk als aperitiefhapje, maar ook om mee te nemen naar school of werk.

Grote in twee gesneden exemplaren kan je vullen met gehakt, in een ovenschaal leggen en garen in de oven. Gehalveerde puntpaprika's - besprenkeld met wat olijfolie en bestrooid met fijngesneden tijm, oregano en basilicum - laten zich ook mooi grillen, zowel op de BBQ als onder de ovengrill of in de grilpan. Wel tussenin even draaien.

Kleine puntpaprika's kan je in hun geheel grillen. Lekker als bijgerechtje bij lamsvlees.

Gezond
Puntpaprika's - groot en klein - zijn echte vitamine C-bommetjes: 200 mg/100 g, vier keer meer dan een sinaasappel!

Zoete paprikachutney (4 pers.)

1 rode puntpaprika
1/2 klein rood pepertje
100 ml water
4 el knoflookazijn
2 el suiker

Snij de paprika in 2, verwijder de zaadjes en snij het vlees in stukjes. Snij het pepertje fijn. Los de suiker op in het water, voeg de azijn toe, breng aan de kook, verminder het vuur en kook tot 1/3 in, het moet een beetje stroperig worden. Doe er het pepertje en de paprika bij en laat nog ca. 10 minuten zachtjes verder koken. Proef en voeg eventueel nog wat azijn en/of suiker toe. Laat afkoelen. Lekker als broodbeleg.

About LAVA
Products
News
Contact