Peterselie

Peterselie is een op en top lentekruid dat er is in twee versies: frivool krullend en afgemeten plat. Krulpeterselie is zeer decoratief, de platte versie iets minder attractief, maar met meer smaak.

Kopen en bewaren
Peterselie koop je het best los of in een potje, met wortel.

In de keuken
- Is het een vast onderdeel van het 'bouquet garni' samen met tijm, laurierblaadjes en een teentje look.
- Een echte smaakmaker in salades, soepen, sauzen en eiergerechten. Voeg het wel pas op het laatste moment toe, laat het zeker nooit meekoken want dan verliest het zijn smaak en wordt het bitter.
- Meng je samen met bieslook en knoflook - allemaal fijngesnipperd - door zachte boter voor een lekkere kruidenboter.
- Peterselie vervangt ook perfect basilicum in pesto.
- Gefrituurde krulpeterselie is een must bij garnaalkroketjes.

Gezond
Peterselie is zeer rijk aan vitamine A, B en C, calcium en ijzer. Het zorgt voor een frisse adem, countert lookgeur en zou de spijsvertering en de darmfunctie bevorderen, de vorming van galstenen tegengaan, en - last but not least - zorgen voor een frisse teint. Een echte superfood dus!

Peterseliepesto (1 potje)

Dol op pesto, maar niet op basilicum, dan is peterselie in je homemade pesto de ideale vervanger.

1/2 bosje rucola
1 bosje peterselie
50 g amandelen
1 el goede olijfolie
50 g geraspte parmezaanse kaas

Meng alles in een blender, cutter of met een staafmixer. Doe over in een bokaaltje met deksel en bewaar in de koelkast. Lekker in pasta of op een bruschetta.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact