Flandria-bleekselder verdient aandacht in groenterayon

Speel als winkelier in op de trend om met bijzondere groenten te koken. Suggereer Flandria-bleekselder als pittige smaakmaker in hartige soepjes, knapperige wokgerechtjes en slaatjes. De presentatie in frisse, doorzichtige hoes spreekt de klant zeker aan.

Aanvoer tot eind december
Het Flandria-keurmerk is naast knolselder ook leverancier van bleekselder (witte selder).
Ze heeft het karakteristieke van selderij met sterk ontwikkelde bladstelen die knapperig en fris zijn. De groente is beschikbaar vanaf mei uit glasteelt, in de zomer en het najaar uit vollegrond. Veiling BelOrta vermarkt dit belangrijke 'klein product' en garandeert continue aanvoer tot het jaareinde (uit glasteelt).

Flandria: onberispelijke kwaliteit
Door zijn topkwaliteit is Flandria-bleekselder een opvallende plek in het groenterayon zeker waard:
• vers geoogst
• glanzende, geelgroene kleur
• zeer stevige, goedgevormde stengels
• fris, geelgroen loof (afgesneden op lengte van de kist)
• vrij van zijscheuten, schot of beschadigingen
Sortering gebeurt op basis van het netto stukgewicht (diverse categorieën), standaard 12 stuks in EH.

Voor iedere klant wat wils
Witte selder wordt zowel met blad als ingekort en kleinverpakt aangeboden.
Veiling BelOrta stemt de verkoop dus af op de wensen van diverse types afnemers en hun cliënteel:
• Voor de groothandel: los met loof aan dagprijs op de klok.
• Voor de retail en detailhandel: met afgesneden loof en individueel verpakt in doorzichtige hoes, aan bemiddelingsprijzen op weekbasis.
Voor de binnenlandse markt wordt hoofdzakelijk individueel verpakte bleekselder, gedeeltelijk ontdaan van het loof, vermarkt: EPS-M 12 zakjes netto 750 tot 1000g.
De presentatie in doorzichtige hoes verhoogt de kans dat de klant dit product meeneemt.

Frisse bewaring een must
Flandria-selder wordt in de winkel bewaard bij 2-5 °C en een relatieve vochtigheid van 90 à 95%. Bestuif regelmatig met water. Vermijd veelvuldig manipuleren, zodat de bladstengels niet loshangen of afbreken. Zo behoudt dit mooie product zijn verzorgd uitzicht, wat de verkoop stimuleert.
Adviseer klanten om thuis de groente in het groentevak van de koelkast of op een koele, donkere plaats te bewaren.

Pittige smaakmaker warm en koud
Bleekselderij is een bijzondere groente die waardering in de keuken verdient. Ook in koudere periodes kan dit mooie product de consument bekoren om afwisseling in het menu te brengen. Het is een excellente smaakmaker voor bouillon, hartige soepen, sausen en snelle wokgerechtjes. Naast koken, stoven en roerbakken, brengt rauwe bleekselder pit in salades, bijvoorbeeld met witloof en veldsla of als snack met een dipsausje. Selderijblaadjes combineren volgens het foodpairingsprincipe prima met o.a. verse oesters, gruyère, gekookte kabeljauw of kip, hop, pompelmoes, zwarte chocolade en bessen! Overtuig klanten dat deze groente op heel veel manieren bereid kan worden. 

Bondgenoot van gezond leven
Bleekselderij is zo gezond omdat er veel vitamines (B en C) in zitten, zeker in de winter belangrijk om een goede weerstand op te bouwen. Daarnaast bevat de groente ook veel kalium, wat preventief helpt tegen een (te) hoge bloeddruk. De groente heeft ook een cholestorol-verlagende werking en past uitstekend in een afslankdieet.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact