Flandria-prei topper onder de wintergroenten

Geef prei het imago van een topgroente, ook bij zachtere temperaturen. Ga voor Flandria, een garantie voor superkwaliteit en geef dit product 'van bij ons' een mooie plek in het groenterayon. Gegarandeerd ruime aanvoer én verpakking naar ieders wens.

Spotlights op prei
Maak komaf met het (onterechte) imago dat prei een klassieke soepgroente is. Maak van Flandria-prei een succesnummer in uw winkel, ook als de winter nog wat op zich laat wachten. Een aantrekkelijke presentatie doet wonderen voor de verkoop:
• Creëer een in het oog springend kleurenpalet op schuine vlakken centraal de lange en gave witte schachten met frisgroen loof en groene selderij en rode wortels.
• Leg bundels prei in een mooie waaier.
• Beperk het aantal bundels zodat prei een ereplaats in het groenterek krijgt.
• Maak een winterhoekje met ingrediënten voor soepen, ragouts, stoofpotjes, wokgerechten. ...
• Bewaar Flandria-prei tussen 2-3 °C en met een R.V. van 90-95%.

'Van bij ons'
Als klanten vragen of dit een Belgisch product is, vertel dan iets over het Flandria-kwaliteitslabel en 'Responsibly Fresh', garantie voor duurzame teelt en een mooi en gezond eindproduct. Zet de regionale herkomst in de kijker met leuke icoontjes en het label 'van bij ons'. De consument krijgt een goed gevoel als hij duurzame producten koopt met geringe ecologische 'footprint' én aan klantvriendelijke prijzen.

Topproductie komende weken
Flandria-prei wordt zo goed als de hele winter vers geoogst. De huidige weersomstandigheden zorgen voor topproduct. Door de zachte temperaturen in november oogsten de telers onberispelijke kwaliteit. Het volume neemt de volgende weken toe: in de weken 49-52 wordt 1,6 tot 1,8 miljoen stuks op de LAVA-veilingen verwacht.

Veel meer dan 'soepgroente'
Flandria-winterprei heeft beslist meer troeven dan die van klassieke soepgroente. Stel recepten ter beschikking en maak klanten enthousiast voor deze verrassend veelzijdige groente met een brede waaier aan bereidingsmogelijkheden: koken, stoven, gratineren, in een wip gaar in de wok. Prei harmonieert ook uitstekend met pasta.

Flexibiliteit in verpakking
Het aanbod standaardverpakkingen op de REO Veiling, de veiling met de grootste preiproductie, blijft uniek in Europa. Zowel bij REO Veiling als bij BelOrta is er een ruim aanbod van kwaliteitsprei in diverse verpakkingen. Er kan ook aangeboden worden volgens de wensen van de klant.
Door de grote flexibiliteit kan worden ingespeeld op specifieke behoeften van de afnemers. Bij seizoens- en jaarcontracten is er bovendien voldoende levertijd om in te gaan op speciale vragen. Verpakken op het bedrijf betekent tijdswinst en een efficiënte logistiek zorgt dat het product 's anderendaags in de winkelrekken ligt met onberispelijke kwaliteit en lange houdbaarheid.

Verpakking voor elke doelgroep
Voor producenten en commerciële afdelingen van de LAVA-veilingen is het een uitdaging om op elke marktvraag zo optimaal mogelijk in te spelen.
Zijn klanten meer geïnteresseerd in convenience? De LAVA-veilingen bieden ook prei aan met ingekorte stengels: alleen wit of wit en groen, met bros (5 cm wortel), zonder wortels, ... De koper kiest gewicht en verpakking: schaaltjes, flow pack, krimpfolie, ...
De verpakkingen kunnen beantwoorden aan de eisen van elke doelgroep. Welke verpakking is voor uw handel de beste keuze? Laat u leiden door de wensen van uw klanten.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact