Nieuwsflashes

Canada beloftevol voor Belgische export
Samen met een groente- en fruitexporteur en BelOrta-vertegenwoordiger was VLAM aanwezig van 13 tot 14 april op de Canadese Produce Marketing Association (CPMA), de groente- en fruitvakbeurs in Calgary, aan de westkust. Het Belgische productaanbod werd in de kijker gezet met een eigen stand van 27m². Grote sfeerfoto's van witloof, paprika, prei en Conference-peer trokken de aandacht. Ook de productpresentatie viel op en de bezoekers waren verrast door het uitgestalde Belgische groente- en fruitassortiment: paprika, witloof, diverse tomatenvariëteiten, prei, knolselder en Conference-peren. Proevertjes met Belgische producten werden door een chef-kok bereid.
De Belgische export van fruit en groenten naar Canada schommelt al enkele jaren rond 120 à 150 ton vers fruit en 1000 ton verse groenten, voornamelijk prei (224 ton) en witloof. België is topleverancier voor witloof aan Canada. Met Canada opent zich bovendien een nieuwe markt voor Belgische peren.

Vlaamse appels veroveren Indische markt
Vlaams minister-president Geert Bourgeois leidde eind april een Vlaamse, economische zending naar India. Flanders Investment & Trade organiseerde de missie. Het was de grootste ooit: maar liefst 84 deelnemers zochten er commerciële opportuniteiten, waarvan 55 Vlaamse bedrijven en sectorfederaties. India is de 7de handelspartner van Vlaanderen. Na de VS is India de tweede belangrijkste niet-Europese klant en de belangrijkste markt in Azië (voor China). Binnen de EU is België de derde belangrijkste handelspartner van India. Vlaams fruit vindt in toenemende mate zijn weg naar India (appels + 330% in 2015).

Bron: Flanders Investment and Trade

Lava
Flandria
Nieuws
Contact