Flandria-kropsla, een lenteklassieker

Er is met Pasen en de volgende weken volop aanvoer van Flandria-kropsla. Deze klassieker onder de bladgroenten heeft sterke troeven voor de winkelier. Het voorjaar is de perfecte tijd voor promotieacties. Geef klanten zin in een 'fris lenteblaadje'.

Pasen en april grote aanvoer
De aanvoer van kropsla verloopt in de lente in stijgende lijn. De Lava-veilingen garanderen een piekaanvoer rond Pasen met 3 miljoen stuks/week. Een stabiele productie van 2,5 miljoen stuks per week wordt verwacht in de weken 13 t/m 17.

Flandria telen is perfectie nastreven
Flandria-slaproducenten werken met beschermde teelten en volgen strenge productie-eisen in het Flandria-lastenboek. Een extern controlebureau (CKCert) ziet erop toe dat teeltwijze en controle op de LAVA-veilingen aan dezelfde normen voldoen. Flandria-bladgewassen zijn onderworpen aan strenge vooroogstcontroles op de aanwezigheid van residu's. Pas als alles binnen de normen valt, mag de teler oogsten.

Vers, lekker en knapperig
Serresla is zowat de standaardsla met verfijnde smaak en grote, lichtgroene bladeren. Belgische serresla staat bekend voor zijn dikke, malse kroppen.
Flandria-kropsla is gegarandeerd topkwaliteit:
• Jong en kraakvers
• Goed ontwikkelde, stevige kroppen
• Gesloten bladeren onderaan de krop
• Vrij van beschadigingen
• Lange houdbaarheid
Flandria staat ook garant voor homogeen product in de kist, verzorgde aanblik in het groenterayon is dus gegarandeerd.

Koudeketen een must
Na de oogst, tijdens het transport en op de veiling wordt het product op de ideale temperatuur gekoeld. Om Flandria-kropsla optimaal tot in de verkooppunten te brengen, wordt de koudeketen door alle tussenschakels gerespecteerd. Dit komt de kwaliteit en de houdbaarheid ten goede.

Grote flexibiliteit in verpakking
Verpakkingsmogelijkheden zijn legio: klapkisten, Flandria-dozen, (houten) kratten, kopersverpakking, en andere. Flandria-kropsla komt standaard voor de klok, maar in voorverkoop, bij bemiddeling, en bij seizoens- en jaarcontracten spelen de LAVA-veilingen soepel in op vragen. Zo kan de inkoper de dag vóór levering de gewenste verpakking en het aantal stuks per verpakking op de klok bestellen. Zo gewenst gebeurt omverpakking: open zakjes, flowpack, ...

Troeven voor vierde gamma
Kant-en-klare slaatjes zijn een groeisegment in de markt. De Flandria-telers bieden bijkomende troeven om te beantwoorden aan de specifieke eisen van de versnijderijen:
• de meest geschikte rassen
• aangepaste teeltschema's
• grote fllexibiliteit

Kies voor smaak, kies voor sla
Suggereer klanten om een keer meer sla op het menu te zetten.
• Één product zorgt voor veel variatie
• Gebruiksgemak
• Lange versheid gegarandeerd
• Supergezonde groente: caloriearm, rijk aan vitamines, mineralen, anti-oxidanten en vezels

Wakker zin in een fris blaadje aan en adviseer klanten om voor de smaakvolle kropsla te kiezen. Kropsla is naast dé basis voor rauwe slaatjes, ook een delicatesse in soepen en sauzen. Hoe groener het blad, hoe rijker aan voedingsstoffen. Gestoofde kropsla met een roomsausje is ook een smakelijke suggestie. Pasen en de feestdagen in mei zijn uiterst geschikt voor acties op de winkelvloer. Promoot Flandria-kropsla als een (h)eerlijk product van eigen bodem.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact