Topweken voor Flandria-kropsla

Kropsla en alternatieve slasoorten vormen een mooi voorjaarsproduct. Promoot deze frisse lentegroenten als een (h)eerlijk product van eigen bodem, uiterst geschikt voor gezonde slaatjes.  REO Veiling en BelOrta pakken uit met een topprimeur: frisée, een feestelijk product voor de Paastafel.

Volop beschikbaar met Pasen
In week 14 (Pasen) verwachten de Lava-veilingen 3,5 miljoen stuks kropsla en ook de weken nadien blijft ruime aanvoer verzekerd. Er is ook wekelijks voldoende volume van alternatieve slasoorten: Lollo Bionda en Rossa, rode en groene eikenbladsla, multicolor, ... Ook kleine kroppen zitten in het aanbod. Bied dit product ook aan om in te spelen op de wensen van kleine gezinnen en eenpersoonsgezinnen.

Vers, lekker en knapperig
Kropsla die op de LAVA-veilingen wordt goedgekeurd, is gegarandeerd topkwaliteit:
• Vers geoogst met glad snijvlak
• Goed ontwikkelde, stevige kroppen
• Gesloten bladeren onderaan de krop
• Vrij van beschadigingen
• Verzorgde presentatie
Flandria heeft ook een sterke reputatie inzake homogeniteit in elke verpakking, dus, een verzorgde aanblik in het groenterayon is gegarandeerd!

Vooroogstcontroles
Flandria-bladgewassen zijn onderworpen aan strenge vooroogstcontroles. Net voor de oogst worden meerdere stalen geanalyseerd op de aanwezigheid van residu's en de veiling controleert de registratie van gewasbescherming. Pas als alles binnen de normen valt, mag de teler oogsten. Deze werkwijze garandeert ook volledige traceerbaarheid.

Grote flexibiliteit in verpakking
Kropsla wordt standaard in EPS-H op de klok aangeleverd, maar in voorverkoop, bij bemiddeling, en bij seizoens- en jaarcontracten spelen de LAVA-veilingen soepel in op de wensen van de koper naar alternatieve verpakking. De mogelijkheden zijn legio: EPS, Flandria-dozen, kratten, IFCO-kisten, ... Omverpakking in open zakjes of flowpack, mixverpakking, op vraag kan het allemaal. De inkoper kan de dag vóór levering in de gewenste verpakking op de klok aankopen.

Frisée een topproduct
Vanaf maart pakken REO Veiling en BelOrta uit met een topproduct: Belgische frisée met onberispelijke Flandria-kwaliteit in zes sorteringen (volgens gewicht). Frisée is een gegeerde groente in de horeca door haar mooi uitzicht, stevigheid en lange houdbaarheid. Het hoofdseizoen loopt van april tot oktober.

Continue koudeketen voor optimale versheid
Om het product optimaal tot in de winkel te brengen, wordt het na de oogst op ideale temperatuur gekoeld, belangrijk voor de kwaliteit en de houdbaarheid. Met een correcte behandeling op de winkelvloer blijft het product dagenlang vers.

• Stal uit in de oorspronkelijke verpakking.
• Bewaar zo koel mogelijk: optimaal rond 1 °C.
• In de koelcel afdekken om uitdrogen te voorkomen.
• Af en toe lichtjes vernevelen.
• Niet in de zon uitstallen.
• Bruin snijvlak lichtjes met scherp mes bijsnijden.
• Zo nodig de buitenste bladeren wegnemen.

De lente proeven
Kropsla, alternatieve slasoorten en frisée, het betekent eindeloos variëren, gebruiksgemak en lange versheid. Het zijn ook supergezonde groenten: caloriearm, rijk aan vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Suggereer klanten om met de verwachte lentetemperaturen een keer meer lenteslaatjes op tafel te brengen. Ondersteun dit door aantrekkelijke acties op de winkelvloer.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact