Belgisch primeurseizoen barst los!

In februari waren de vroege primeurs al de voorbodes van de lente en deze maand komt het seizoen echt op gang. De LAVA-veilingen verwachten in april al behoorlijke volumes Belgisch product. Verras klanten de komende weken met gezonde én lekkere groenten van bij ons!

Smakelijke voorbodes
De eerste kistjes komkommers, tomaten, paprika's, aubergines, courgettes, ... kwamen eind januari en in februari al voor de klok. Ook de eerste oogst serreasperges viel uitzonderlijk vroeg dit jaar.  Het seizoen met Belgisch product komt weer volop op gang en er zijn in maart, april al redelijke volumes beschikbaar. Ook dit voorjaar presenteren de LAVA-veilingen primeurgroenten van eigen bodem met onberispelijk uiterlijk, kraakvers en duurzaam geteeld. Deze topkwaliteit is herkenbaar aan het Flandria-label.

Tomaten daar proef je de lente in
De arealen van de klassieke tomaten - Baron, Prince en Tomabel - blijven dit jaar status quo. Er doet zich wel een daling voor bij traditionele tros, zowel bij Elite, Princess als Tomabel. Ook het areaal van pruimtomaten Prunella (los/tros) neemt af.
Sinds kort is er weer een gevarieerd assortiment Belgische tomaten dagelijks beschikbaar, elk met zijn specifieke smaak, kleur, grootte en vorm. Keuze te over om aan de uiteenlopende wensen van handel en consument te voldoen. Van Baron, dé Belgische vleestomaat en breed toepasbaar, wordt in de week voor Pasen ruim 1 miljoen kg verwacht en dan komt de productie goed op gang met 2,5 tot 3 miljoen kg per week.
De trostomaat Elite profileert zich sterk als 'de smaaktomaat' en de slagzin 'Real Taste' op de verpakking zal klanten zeker overtuigen. Het volume trostomaten groeit naar 1 miljoen kg in week 14 tot 1,5 tot 2 miljoen kg per week in de weken 15 en 16 en een piek in week 18 met 2,5 tot 3 miljoen kg.
Veiling Hoogstraten biedt volume trostomaten (Princess) van prima kwaliteit dankzij de belichte teelten en de volumes pruimtomaten zijn sinds maart sterk toegenomen.

Paprika's in alle kleuren
In 2015 is er voor alle kleuren areaaluitbreiding voorzien. Half februari werden de eerste groene paprika's geoogst en nu is er al een stevig aanbod van groene paprika beschikbaar. Sinds begin maart is ook rood in productie en daarna volgen de gele en oranje paprika's. Vanaf half maart zijn dus alle kleuren op de klok en in april groeit het volume nog flink aan. Flandria-kwaliteit garandeert stevige vruchten met mooie uniforme kleur en glanzend oppervlak. Met zijn frisse kleuren zijn paprika's echte eyecatchers in het groenterayon én bovendien is het een groente met een zeer hoog gehalte vitamine C, een nuttige gezondheidstip voor klanten.
De Lava-veilingen bieden naast de klassieke blokpaprika (rood, geel, groen en oranje) ook specialties, waaronder de Corno di Toro, een zoete puntpaprika, piccantina, een scherpe Spaanse peper (rood, groen, oranje en geel) en baby paprika, de nieuwste 'paprika specialty' van Veiling Belorta. Deze mini geblokte paprika (30-35g) is vanaf april beperkt beschikbaar in rood, geel en bruin.

Aubergines: stevig en glanzend
De Flandria-kwaliteit van aubergines vertaalt zich in stevige, verse vruchten met een regelmatige vorm en glanzende paarse kleur. Er worden zes sorteringen volgens gewicht aangeboden. Naast de auberginedoos van 5 kg zijn kleinverpakkingen op aanvraag ook mogelijk. In week 14 (week voor Pasen) beloven de producenten al 200.000 kg aubergines en de aanvoer klimt in de loop van april tot 300.000 kg. Een eerste piek wordt verwacht rond week 18 met 350.000 kg/week.

Feestelijke asperges
Asperges zijn ongetwijfeld dé topgroenten van de lente. De koningin onder de groenten is volop beschikbaar voor de feestelijke periode van Pasen. In week 14 verwacht LAVA zo'n 40.000 kg uit serreteelt. Eind april komen de asperges uit openluchtteelt en worden volumes van 150.000 tot 200.000 kg verwacht.

Populariteit specialties groeit
Flandria Specialty Street biedt ook in 2015 een ruim assortiment in kleur, vorm en smaak,   met de kwaliteitsgarantie van Flandria: milieubewuste teelt, dagvers en uniforme topkwaliteit. Specialties zijn opvallend populair. Met de feestperiode in het vooruitzicht mogen ze niet in het groenterayon ontbreken. Gestage areaalgroei garandeert continu aanbod gedurende een langere periode. Deze aantrekkelijke nicheproducten die perfect passen in de trend van 'healthy snacking' zullen klanten zeker bekoren.

Groenterayon op z'n 'paasbest'
De LAVA-veilingen garanderen in de aanloop naar Pasen een mooi aanbod binnenlandse vruchtgroenten en specialties. Een feestelijk palet van lenteprimeurs 'van bij ons' in de winkel zorgt voor inspiratie om culinaire variatie op het lentebord te toveren. Een aantrekkelijke presentatie geeft uw groenterayon in de paastijd nog extra feestelijke uitstraling. Flandria-topkwaliteit aanbieden met deskundig advies en persoonlijke service zorgt gegarandeerd voor een boost in uw omzet tijdens de feestperiode. 

Lava
Flandria
Nieuws
Contact