Paprika-degustaties op Franse vroegmarkten

De populariteit van Flandria-paprika's zit bij onze Franse buren duidelijk in de lift, zo blijkt uit exportcijfers. Zomeranimatie op de vroegmarkten van Marseille, Lyon en Rungis willen aankopers warm maken voor de topkwaliteit en het mooie gamma van Flandria.

Export groeit
Er zit duidelijke groei in de export van Flandria-paprika's naar Frankrijk: van 7000 ton in 2014 naar 9000 ton in 2015. Dit is een stijging met 30%. “We zijn buurlanden, door de korte afstand is het product snel ter plaatse en blijft dus héél vers”, verklaart Vanessa Ringler, business development manager voor de Franse markt bij de Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

Animatie op vroegmarkten
De aankopers op de vroegmarkten kunnen deze maand kennismaken met het uitgebreide gamma van Flandria-praprika's in diverse steden (Rungis, Marseille, Lyon). Zij krijgen informatie over het kwaliteitsmerk en het uitgebreide aanbod van Flandria. Zo is het de bedoeling om, naast de klassieke paprika, ook kennis te maken met de Flandria-paprika in zijn vele vormen en maten.
“We serveren telkens drie hapjes met paprika, zoete puntpaprika en mini-paprika's. Ook het gebruik van paprika op de BBQ worden gedemonstreerd. In Marseille & Lyon werken we met een vaste standplaats: een Flandria-foodtruck waar telkens drie hapjes worden geserveerd met paprika, zoete puntpaprika en mini-paprika's. In Rungis opteren we ervoor hapjes uit te delen met een soort bakfiets (triporteur) die door de vier hallen circuleert waar we grossisten hebben en kondigen we onze aanwezigheid aan in alle (tien) hallen met gepersonaliseerde segways.”

Voeling met de markt
Het VLAM-team voor de Franse markt en commerciële vertegenwoordigers van de Flandria-veilingen Hoogstraten Coöperatie en BelOrta verlenen hun medewerking aan deze acties.
 “Met deze B2B-acties willen we vooral aankopers aanspreken. We creëren een unieke gelegenheid om onze grossisten persoonlijk te leren kennen. Dit biedt kansen om meer zicht te krijgen op wat er allemaal in de markt leeft en er accurater op in te spelen. Zo willen we onze Belgische exporteurs en hun Franse grossisten de nodige commerciële ondersteuning bieden”, besluit Vanessa Ringler.

Acties tot begin juli
Er zijn degustaties op drie vroegmarkten gepland:
• Marseille 22 juni
• Lyon 23 juni
• Rungis: 6 juli

Lava
Flandria
Nieuws
Contact