Nieuwsflashes

Jury kiest 'Groentevakman 2016'
De jury heeft na een grondig parcours de exclusieve award 'Groentevakman 2016' toegekend aan Alvo Neerdi uit Neerpelt. Op 29 juni heeft daar de persconferentie en prijsuitreiking plaats.
De Groentevakman is een gezamenlijk initiatief van Flandria, Boerenbond, Buurtsuper.be en VLAM. De award wil de inspanningen en het vakmanschap van versspecialisten belonen. Dit jaar werd de winnaar geselecteerd uit zelfstandige supermarkten in Vlaanderen.
Meer info op www.groentevakman.be

VLAM-campagne: 'Bessen vol plezier'
Geen ander fruit is zo snackable als zachtfruit. Alle soorten hebben gemeen dat ze heerlijk, kleurrijk, klein en gezond, verleidelijk en aantrekkelijk zijn. Of anders gezegd: zachtfruit is de kortste weg naar een klein moment van plezier, van jezelf te verwennen. Dat wil het Vlaams centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) bewijzen met zijn gloednieuwe online campagne die het lekkerste zomerfruit van bij ons in de kijker zet. De slogan luidt: 'Bessen, bezen en frezen. Mondvol plezier. Van voorjaar tot najaar, zoet of zuur, helemaal natuur.' Video's tonen kinderen die de heerlijk zoete smaak voor het eerst proeven.
Daarnaast is er een reeks van 13 fruithacks met zomerfruit in petto. Het zijn korte video's met tips & tricks om met veel plezier van bessen en besen te genieten, zoals: hoe ontdoe je aardbeien gemakkelijk van het kroontje? Hoe ontpit je kersen? Je leert ook yoghurtsnoepjes te maken met blauwe bessen en fruitwater. De video's zijn te zien op Facebook/Instagram en YouTube. En, omdat de oogst zeker tot oktober duurt, loopt de campagne tot in de herfst.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact