Bont gezelschap op BBQ met Flandria-paprika’s

Het zomert! Flandria biedt de handel een schitterend gamma paprika in diverse verpakkingen. Stal partijen samen uit voor een zonnig kleurenpalet. Verras klanten met tips op de BBQ en promotieacties.

Topmaanden voor zuiderse smaken
Het seizoen van de paprika's kende een goede start. De veilingen bieden de handel weer kwaliteitsproduct uit eigen land. Een groeiend areaal zorgt jaar na jaar voor een belangrijk volume. In 2015 vertegenwoordigde dit in totaal zo'n 46.000 ton, waarvan de rode paprika zo'n 50% vertegenwoordigt.
Paprika's zijn verkrijgbaar van februari tot december, met topaanvoer van juni tot oktober. De LAVA-veilingen garanderen dagvers grote volumes met piekaanvoer in juli, augustus en september.
De LAVA-veilingen verwachten in de weken 27-32 wekelijks:
• 800.000 à 1 miljoen kg rode paprika
• 300.000 à 400.000 kg groene paprika
• 300.000 en 400.000 kg gele paprika

Geheim van het succes
Een efficiënt intern en extern controlesysteem op productieproces en oogst waarborgt dat Flandria-paprika's aan hoge kwaliteits- en milieueisen voldoen:
• uniforme kleur
• stevig vruchtvlees
• fris, glanzend oppervlak
• gelijkmatige vom
• lengte min. zo groot als de breedte
• onbeschadigde groene kelk
• frisse vruchtsteel met glad snijvlak
• vrij van scheurtjes, vlekken of verbranding.

Het kwaliteitsactieplan (KAP) biedt antwoord op de uitdagingen van de markt:
• extra inspanningen door kwaliteitsverfijning
• frequenter oogsten bij warmte
• blutsschade beperken
 
Uniek centraal sorteersysteem
Sortering gebeurt op basis van kleur (rood, geel, groen en oranje) en doormeter: 63-75 mm, 73-85 mm, 83-95 mm, 95-105 mm en klasse +105 mm. Dit garandeert homogene kwaliteit in elke verpakking.
Standaard worden Flandria-paprika's in dozen verpakt.
dit kwaliteitsproduct wordt in diverse types van verpakking geleverd. In vrac (E-T of Flandria-dozen). Standaard worden Flandria paprika's in dozen verpakt. Andere verpakkingen worden geleverd op aanvraag van de handel.

Kleinverpakking biedt meerwaarde
En er is de grote flexibiliteit om tegemoet te komen aan de vraag naar kleinverpakking.De veilingen spelen in op wensen van kleinverpakkers met kleinere kalibers (+85 en +75).
• duoverpakking (BelOrta): kartonnen schaaltje met rode en gele paprika met folie.
• stoplichtverpakking (Hoogstraten Coöperatie).
Kleinverpakking etaleert mooi de felle kleur van de paprika's. De zomerse uitstraling geeft een meerwaarde aan het product in het groenterayon.

Optimale bewaring
Natuurlijk wil je als winkelier zuiderse groenten optimaal bewaren, zodat ze hun aantrekkelijkheid behouden.
o Dek paprika's altijd af om uitdroging te voorkomen.
o Leg ze niet naast groentesoorten die ethyleen afgeven, zoals tomaten.
o Laat ze in de originele verpakking om beschadiging te vermijden.
o Vermijd grote temperatuurverschillen.
o Stal nooit uit in de zon.
Adviseer klanten om paprika's op een koele plaats (niet in de koelkast!) te bewaren bij 10 tot 13 °C. Onverpakt zijn ze ruim een week goed houdbaar, verpakt nog langer.

Kleurrijk en licht barbecueën
Naast geliefd ingrediënt in pasta's, soepen, vleesgerechten en salades, worden zuiderse vruchtgroenten als gezonde begeleiding bij de BBQ steeds populairder. Als winkelier gaat u voor deze nieuwe hype! Breng klanten op ideeën en geef tips. Gegrilde groentespiesjes ogen hip als kleurrijke variaties op vleesbrochettes. Ook gemarineerd zijn ze super bij de BBQ. Wil de klant de paprika opvullen, dan kan hij best het steeltje eraan laten voor een mooier uitzicht. Gele, rode paprika's pellen gemakkelijker na opwarmen in heet water, oven of microgolf.  De smaak van de diverse paprika's loopt sterk uiteen. De groene hebben een pittige smaak. De smaak van rode, gele en oranje paprika is eerder zoet. Paprika als schaaltje voor warme en koude sauzen oogt origineel.

Hoge score op gezondheidslijst
Paprika's bevatten weinig calorieën en zijn een waardevolle bron van vitamines. Van alle paprika's heeft de oranje het hoogste gehalte aan vitamine C. Een halve rode, gele of oranje paprika voorziet royaal in 65% van de dagelijkse behoefte aan vitamine E, een belangrijke anti-agingvitamine die het lichaam beschermt tegen hart- en vaatziekten. Vezels en calcium en ijzer vullen het plaatje aan.

Veel verkooptroeven
Het Flandria-keurmerk biedt de handel heel wat troeven: dagvers, constante kwaliteit en gegarandeerde aanvoer door lange productieperiode. De homogeniteit in de verpakking vergroot de aantrekkelijkheid in het groenterayon. En, er is de grote flexibiliteit om tegemoet te komen aan de vraag van kleinverpakkers. Kortom, met Flandria ziet de zomer er veelbelovend uit.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact