Scoor met Flandria-zomervedettes

Zomertijd is BBQ-tijd! Zorg voor uitstraling in de BBQ-groentehoek met Flandria-topkwaliteit en scoor met een scala van zuiderse smaken en kleuren! Met de voordelige prijzen kan uw omzet er alleen maar wel bij varen.

Topmaanden voor zuiderse smaken
Zuiderse vruchtgroenten bij de BBQ wordt steeds populairder. Als winkelier gaat u voor deze nieuwe hype! Zorg voor zomerse uitstraling in het groenterayon met aubergines, courgettes, paprika, tomaten. Stal mooie partijen uit met een aantrekkelijk kleurenpalet, zodat klanten zin krijgen in zuiderse groenten 'van bij ons'. De Flandria-veilingen garanderen dagvers grote volumes met piekaanvoer in juli, augustus en september. Met de huidige, voordelige prijzen kan uw omzet er alleen wel bij varen.

Kwaliteit als antwoord
Het correcte antwoord op de uitdagingen van de markt? Kwaliteit! Het Flandria-keurmerk biedt de handel veel troeven: binnenlands product, constante topkwaliteit, en maandenlange continue aanvoer. Zich onderscheiden blijft een uitdaging voor de Flandria-producenten door houdbaarheid, keuring en ononderbroken koudeketen te garanderen. Heb extra aandacht voor je product bij de klant en informeer over de duurzame teelt (Responsibly Fresh), een interessante verkooptroef!

Geheim van het succes
Flandria-vruchtgroenten voldoen aan hoge kwaliteitseisen:
• Stevig vruchtvlees
• uniformiteit in grootte
• fris, glanzend uitzicht
• gelijkmatige vorm
• uniforme kleur van de schil
• frisse stengel
• onbeschadigd
• homogene kwaliteit in elke verpakking
• mooie presentatie
• lange houdbaarheid

Groenten op de BBQ, hip!
Recepten en tips voor een groentebuffet worden door klanten zeker geapprecieerd! Courgettes, tomaten, paprika's en aubergines bevatten veel antioxidanten, zijn licht, caloriearm en dus een gezonde aanvulling bij vleesgerechten. Gegrilde groentespiesjes met aubergine, paprika en courgette ogen hip. Ook gemarineerd zijn ze super bij de BBQ. Deze 'exoten van bij ons' geven gerechten een kleurrijk en krokant tintje. De milde, frisse smaak én decoratieve kleur maken van paprika een ideaal ingrediënt op vleesbrochettes. Groene paprika onderscheidt zich door zijn pittige, kruidige smaak en oranje paprika staat leuk als borrelhapje.

Fris groentebuffet
Frisse slaatjes zijn in een vers groentebuffet niet weg te denken. Suggereer klanten om eens voor een origineel garnituur te gaan. Met het ruime Flandria-assortiment zit u als winkelier goed: groene/rode krulsalade, veldsla, eikenbladsla, radicchio rosso, batavia, kropsla, rode sla, rucola, .... In de BBQ-groentehoek mag tomaat zeker niet ontbreken. Naast de sappige Baron en trostomaten voor vullingen biedt Flandria Specialty Street een scala van knapperige 'snoepjes'. Presenteer in het groenterayon, naast de kraakverse, groene komkommer ook de cocktail- en minikomkommertjes, een suggestie voor een verfrissend tussendoortje.

Zo bewaar je zomergroenten
Natuurlijk wil je als winkelier zuiderse groenten optimaal bewaren, zodat ze hun aantrekkelijkheid behouden.

Respecteer volgende regels:
• Bewaar courgette, aubergine, paprika 12-13°C en meer, anders worden ze slap of verwelkt de stengel.
• Een relatieve luchtvochtigheid van 90 tot 95% is gewenst.
• Dek af om het risico op uitdroging te verminderen.
• Presenteer altijd in de originele verpakking om beschadiging te voorkomen
• Vermijd grote temperatuurverschillen
• Leg ethyleengevoelige groenten (aubergines, courgettes, ...) nooit naast tomaten die ethyleen afgeven.
• Stal nooit uit in de zon
• Vul rekken aan vanuit de koelruimte

Lava
Flandria
Nieuws
Contact