Flandria-knolvenkel een must in zomerassortiment

Het vroegere buitenbeentje, knolvenkel, is nu een klassieker die niet meer in het zomerassortiment mag ontbreken. Flandria-kwaliteit, mooie volumes, en continue aanvoer tot begin november zijn verzekerd. Geschikte verkoopsystemen komen tegemoet aan de wensen van retail en kleinhandel.

Volumes tot in de herfst
Dankzij ons geschikt klimaat en de toenemende interesse van telers, zien de LAVA-veilingen de productie van knolvenkel de laatste jaren gestaag groeien. Ook dit jaar is de productie flink toegenomen, mede door de teelt onder glas die een lang naseizoen verzekert. Topaanvoer ligt tussen juli en eind september: in de weken 28-42 wordt tussen 120.000 en 150.000 st/week verwacht. Eind oktober en de eerste week van november (W43-45) wordt nog 80.000 tot 100.000 st/week gegarandeerd.

Optimale Flandria-kwaliteit
De producenten slagen erin een mooi en gezond product op de markt te brengen. Ze onderscheiden zich van buitenlands product door een streng lastenboek en keurnormen die de veiling hanteert.
Keurmeesters staan garant voor optimale Flandria-kwaliteit:
• zuiver van kleur: blank wit tot lichtgroen
• goedgevormd, zonder zijscheuten en schot
• geen wortels, kort loof
• geen bruine vlekken of beschadiging
• de knol voelt stevig aan
• uniforme bolvorming in de verpakking
• frisgroen loof, afgesneden op 10 cm

Uniforme presentatie
Flandria-venkel wordt ingedeeld volgens stuks/kist en kan variëren: 6, 8, 10, 12 stuks/kist (altijd 4 kg/kist). De homogeniteit in de kist wordt verzekerd door sortering volgens eenzelfde gewicht/stuk, wat voor een mooie, aaneengesloten presentatie in de kist zorgt. Standaard is 8 stuks/kist in EPS-T (4 kg). Op bestelling wordt ook in dozen klaargemaakt, vooral voor de export.

Klokverkoop én bemiddeling
Grote volumes worden op de klok aangeboden. Voor de retail handelen de LAVA-veilingen met seizoencontract. Dit garandeert continu product tijdens het hele seizoen aan vaste prijzen Verder zijn ook diverse verkoopsystemen die inspelen op de specifieke wensen zowel van grote afnemers als de detailhandel, zoals weekafspraken, dagprijzen, ...

Winkeltips voor goede houdbaarheid
• In de groenteafdeling in de originele verpakking presenteren.
• 's Nachts is een koeling van 0-1 °C en een R.V. van 90 à 95 % ideaal.
• Plaats bakken met knolvenkel nooit in de tocht.
• Bevochtig regelmatig tegen uitdroging en dek af tegen tocht.
Wijs klanten op de goede houdbaarheid, een van de sterke punten van Flandria. Adviseer om in de groentelade van de koelkast te bewaren.

Culinaire alleskunner!
Het is even wennen aan de lichte anijssmaak, maar juist dat maakt de groente zo verrassend en héél aangenaam voor kinderen. Deze gezonde groente bevat weinig calorieën, is licht verteerbaar en een topleverancier van vitamine A en C en rijk aan mineralen. Voor echte liefhebbers gaat rauwe knolvenkel fijn gesnipperd in salades:  dan is de typische anijssmaak het sterkst. De knol is geschikt om te grillen, op te vullen, te smoren, te pureren, ... De gekookte groente past uitstekend bij kip en vis. Een originele tip voor klanten: venkelroomsoep met het frisse loof als garnituur of smaakversterker.

Met deze culinaire alleskunner is veel mogelijk in de keuken. In de wok matcht de groente perfect met die andere zomertoppers in de groenteafdeling: komkommer, courgette, aubergine, tomaten en paprika. Leer klanten deze bijzonder veelzijdige groente kennen met een wokdegustatie! Creëer zo zin om de zomer thuis in huis te halen en geef uw verkoop een boost!

Lava
Flandria
Nieuws
Contact