Kortnieuws

Nieuwe website op kruissnelheid
De nieuwe website www.flandria.be. komt op kruissnelheid. Naast de luchtige vorm biedt ze veel inhoudelijke duiding over het Flandria-keurmerk en productinfo. Het professionele luik (N/F/D/E) is gebruiksklaar. De consumentenpagina (N/F) biedt een seizoenkalender, praktische informatie over de waaier van Flandria-producten en een link naar www.lekkervanbijons.be voor recepten.

Egypte partnerland Fruit Logistica
In januari kijken we al vooruit naar Fruit Logistica 2016. De vakbeurs biedt van 3 t/m 5 februari een compleet marktoverzicht van alle producten en diensten op het gebied van de AGF-handel in de hele wereld. Er zullen traditiegetrouw weer noviteiten worden voorgesteld en er vinden ook talrijke evenementen plaats.
Egypte is het officiële partnerland dit jaar. Het land zal aanwezig zijn met de belangrijkste exporteurs. Het Egyptische paviljoen zal op 3 februari 2016 de officiële opening organiseren van de beurs. De tien nominaties voor de Fruit Logistica Innovation Award 2016 zullen op de vakbeurs in Berlijn worden tentoongesteld.

Belgische AGF-sector organiseert tomatenconferentie
Van 13 tot en met 15 april 2016 vindt in hotel Radisson Blu te Antwerpen een internationale tomatenconferentie met als thema: 'Tomatoes, trends towards 2020'. De conferentie wil tomaten en actuele ontwikkelingen binnen die productgroep in de kijker plaatsen, en tevens de mogelijkheid tot netwerken bieden.
Het congres start woensdag 13 april 2016. Het dagprogramma biedt de deelnemers keuzemogelijkheid tussen een wetenschappelijk luik en een commercieel gedeelte. Zowel de productie als de consumptie van tomaten voor de versmarkt wereldwijd komen aan bod; ook thema's als duurzaamheid, innovatie en trends. Donderdag 14 april, tijdens het plenaire slot, krijgt een trendwatcher het 'laatste' woord. Vrijdag 15 april staat er bezoeken aan veilingen, proeftuinen en praktijkbedrijven op het programma.
De organisatie is in handen van: LAVA, VCBT, BelOrta, Veiling Hoogstraten, REO Veiling, Proefstation voor de Groenteteelt te Sint-Katelijne-Waver en het Proefstation Hoogstraten.

www.tomatoconference2016.be

Tavola - Vakbeurs fijne, verse voeding
Om de twee jaar is TAVOLA het inspirerende businessforum voor meer dan 17.000 aankopers van de voedingsdistributie en cateringorganisaties uit de Benelux, Noord-Frankrijk en de omringende landen. Met een ongeëvenaard aanbod van bourgondische klassiekers en trendy food, weet TAVOLA telkens opnieuw tot de verbeelding te spreken. U ontdekt een mix van hoogwaardige voedingsproducten van dynamische marktleiders tot exclusieve fijne producten van artisanale fabrikanten. Ook Flandria zal met een nieuwe stand aanwezig zijn om zijn exclusieve topkwaliteit en innovaties in een sfeervol kader voor te stellen.  TAVOLA is ook de ideale beurs om potentiële klanten te ontmoeten en nieuwe producten bij de huidige klanten te introduceren. Laat u van zondag 13 tot dinsdag 15 maart 2016 inspireren door de nieuwste trends en de beste delicatessen in de markt.

www.tavola-xpo.be

Lava
Flandria
Nieuws
Contact