Pasen extra feestelijk met Flandria-primeurs

De primeurs 'sont arrivées'! De handel kan weer overschakelen op jonge teelt, topkwaliteit én een mooi assortiment. Voor Pasen zal er voldoende Belgisch product beschikbaar zijn. Geef het groenterayon een feestelijke uitstraling met Flandria-primeurs.

Kraakvers van eigen bodem
Recent is het Belgische primeurseizoen echt losgebarsten! Niets zorgt voor meer variatie en smaaksensatie dan 'jonge seizoensgroenten'. De producenten spelen in op toenemende belangstelling van de retail voor nieuw, Belgisch product en de consument ontdekt weer 'kraakvers van eigen bodem'. In maart brengen de LAVA-veilingen al een mooi gamma met Flandria-topkwaliteit: onberispelijk uiterlijk, kraakvers, smaakvol en supergezond! Rond Pasen mag de handel al rekenen op een ruim aanbod (afhankelijk van de weersomstandigheden) en in april zullen grote volumes beschikbaar zijn.
Welke primeurs mag u de komende weken op de Flandria-veilingen verwachten?

De eerste asperges
De aanvoer van asperges uit serre loopt goed vanaf begin maart en de telers leveren al 40.000 kg in week 12. Voor Pasen kan de retail zeker op voldoende binnenlands product rekenen. Asperges zijn ongetwijfeld dé topgroenten van eigen bodem. Flandria staat voor ongeëvenaarde kwaliteit, zeer goede smaak, en bovendien duurzaam geteeld. Gebruik dit schitterende product als blikvanger in de groenterayon voor Pasen.

Serrebloemkool(tjes) nu ook in nieuwe verpakkingen
Jaarlijks stijgt de aanvoer van serrebloemkolen bij BelOrta: een kwaliteitsvol, dagvers en lokaal product. Deze Belgische topkwaliteit onderscheidt zich van ingevoerd product door een egale witte kleur, fijnere smaak en dagelijks verse aanvoer. Dit product wordt zowel in klassieke kalibers als in miniversies aangevoerd in T-kisten. Er zijn nu nieuwe verpakkingen beschikbaar: op bestelling worden de minibloemkooltjes (6 of 8 stuks in EPS-T) ook per stuk geflowpackt of op schaaltjes met 3 stuks geleverd.

Tomaten uit belichte teelt
De aanvoer van alle Flandria-segmenten uit belichte teelt is al enkele weken aan de gang. In de week voor Pasen (week 12) start de oogst van de traditionele teelten. De LAVA-veilingen verwachten dan 500.000 kg voor los, en 600.000 à 750.000 kg/week voor tros. In week 13 klimt dit naar 1 miljoen kg voor zowel los als tros. In maart zijn er ook de Specialties en vanaf begin april is er voldoende volume beschikbaar.

Oogst vruchtgroenten uit de startblokken
Eind februari, begin maart start de oogst van de vruchtgroenten onder glas. Op de LAVA-veilingen is het paprikaseizoen klassiek gestart met de groene paprika en vanaf eind maart zijn ook rood, geel en oranje beschikbaar. Vanaf week 13 komt de productie van aubergine ook goed op gang. Eind maart (Pasen) zal er al redelijk volume zijn. Laat de klant weer kraakvers geoogste 'exoten van bij ons' ontdekken.

Topweken voor Flandria-sla
Kropsla en alternatieve slasoorten in het Flandria-gamma bieden de handel een mooi kwaliteitsproduct met sterke troeven voor de vermarkting. Met Pasen zal er volop product zijn; een geschikte periode voor aantrekkelijke acties op de winkelvloer. Promoot Flandria-kropsla als een (h)eerlijk product van eigen bodem. Maart en april zijn topmaanden.

Creëer een lentesfeer
Geef ook het primeurfruit zoals aardbeien een mooie plaats in uw rayon en verras klanten met gezonde en lekkere groenten en fruit van bij ons. Investeer zeker in productpresentatie en geef uw groenterayon in de paastijd een feestelijke uitstraling. Een kleurrijk en kraakvers assortiment zorgt voor inspiratie om culinaire variatie op het lentebord te toveren. Flandria-topkwaliteit aanbieden met deskundig advies en persoonlijke service zorgt gegarandeerd voor een boost in uw omzet tijdens de feestperiode.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact