Innovatieve verpakking voor Flandria-prei

Veiling REO investeert continu in een sterke profilering van het keurmerk Flandria. Voor prei moet dit dé referentie op de binnen- en buitenlandse markt blijven. Een innovatieve Flandria-doos moet vanaf nu kopers en exporteurs productgarantie bieden.

Flandria dé referentie in het Zuiden
De provincie West-Vlaanderen blijft de belangrijkste streek in Europa voor de productie van prei. De buitenlandse marktvraag zit duidelijk in de lift. “Het Zuiden is belangrijke vragende partij voor Flandria-prei geworden. Vooral in Spanje zetten we dit  succesvol in de markt. Flandria-prei is daar dé referentie voor prei van topkwaliteit”, vertelt Dominiek Keersebilck, commercieel directeur bij de REO Veiling.

Keurmerk beschermen
De REO veiling waakt er permanent over dat de inspanningen van de telers om een perfect product af te zetten - Flandria-lastenboeken, strenge keuringsystemen - gevalideerd worden. “We willen het keurmerk beschermen bij de afzet op de buitenlandse markt, om de betrouwbaarheid naar onze afnemers te garanderen”, verzekert de commercieel directeur. “Afnemers en exporteurs verwachten, terecht, dat ze hetzelfde kwaliteitsproduct krijgen dat ze op de veiling gekocht hebben. Een nieuwe verpakking is daar de juiste 'tool' voor.”

Productgarantie
Op de Fruit Logistica te Berlijn stelde de REO Veiling haar nieuwe verpakking voor. De innovatieve Flandria-doos biedt vanaf nu afnemers en exporteurs garantie dat de inhoud wel degelijk Flandria-kwaliteit is. “Op de kartonnen dozen is het Flandria-logo duidelijk zichtbaar op een insteekkarton. Om de inhoud uit de verpakking te halen, verdwijnt het insteekkarton en dus ook het Flandria-logo op de omverpakking”, legt Dominiek Keersebilck uit. “Onze afnemers zijn zo zeker dat, als ze Flandria-prei hebben gekocht, ze ook Flandria-prei krijgen. "We blijven verder inzetten op dit topproduct voor onze veiling", verzekert Dominiek Keersebilck. “Dat samen met garanties voor de kopers zijn de juiste 'tools' om Flandria als dé referentie voor kwaliteitsprei in de markt te houden.”

 

Lava
Flandria
Nieuws
Contact