Flandria-witloof: kwaliteit en diversiteit sterke troeven

Koudere temperaturen wakkeren de kooplust voor onze nationale trots, het witloof, aan. Flandria-kwaliteit, diversiteit én gezonde wintergroente in grieperige tijden: speel op de winkelvloer deze sterke troeven uit. Een nieuwe verpakking in het TOP-fijnproeverswitloof verzekert langer mooi product en minder uitval.

Volop beschikbaar
Flandria-witloof is een van de speerpunten van de LAVA-veilingen en staat al jaren in de topvijf in aanvoer en omzet. Flandria-witlooftelers blijven topproduct leveren. Flandria-witloof is symmetrisch van vorm en oogt fris. De krop is vast met gave bladeren zonder kleurafwijkingen en met mooi gesloten top. Maart is traditioneel een maand met nog ruime beschikbaarheid: het volume schommelt rond 1,2 miljoen kg per week.

Uniforme partijen
In ons land bestaat er een echte witloofcultuur en de consument apprecieert het ruime aanbod. Vijf, zes referenties is normaal voor de meeste grootwarenhuizen. Voor de LAVA-veilingen is het een uitdaging om die keuze te garanderen. Mits planning op termijn en goede afspraken inzake prijs/volume kunnen ze inspelen op  specifieke vragen van de handel en uniforme partijen in grotere volumes  leveren. Naargelang de wensen van de inkoper, wordt het meest geschikte type witloof volgens kaliber en gewicht geleverd.

Maatwerk een uitdaging
Sortering gebeurt volgens kropdiameter en kroplengte:
• KDIK FL (4-7 cm dik - 11-16 cm lang)
• KDUN FL (3-5 cm dik - 11-16 cm lang)
• DIK FL (4-7 cm dik - 12-18 cm lang)
• K FL (3-5 cm dik - 9-12 cm lang)
Binnen het standaardblok wordt Flandria-witloof in EPS-T 5 kg, Flandria-dozen of kopersverpakkingen geleverd. Er is ook de Flandria mix doos 5 kg. Er zijn dozen met 2,5 kg witloof in alle sorteringen.
Er is ook ruim aanbod in kleinverpakking:
• schaaltjes of flowpack van 500 g
• zakken van 500 gr, 1 kg en 2 kg
• miniwitloof (chiconnetttes) op schaaltjes van 175 g
• Ifco of karton

Wintergroente bij uitstek
Etaleer versheid, kwaliteit en het ruime aanbod van Flandria-witloof in een fris hoekje op de winkelvloer in combinatie met andere wintergroenten zoals veldsla, wortels, pastinaak en raapjes voor een mooi kleurenpalet met Flandria-kwaliteit. Gezonde wintergroenten, arm aan calorieën en rijk aan vezelstoffen en mineralen, helpen een ijzersterkte weerstand op te bouwen; een goeie tip voor klanten in grieperige tijden!
Hebben klanten inspiratie nodig voor winterse gerechten? Witloof kan op verschillende manieren: rauw, bakken, stomen, stoven of gratineren. Suggereer een winterse wok met witloof, wortels, pastinaak en appels, een verrassing aan de tafel! Bied eens een witloofsoepje aan op koude dagen of een fris slaatje van witloof met appel en rode biet. Geef klanten tips over de gebruiksmogelijkheden en scoor gegarandeerd effect in uw verkoop.

Optimaal bewaren
Telers en veilingen doen grote inspanningen om optimale Flandria-kwaliteit te leveren.
Hoe kunt u als winkelier deze topkwaliteit in het groenterayon bewaren?
• Presenteer Flandria-witloof altijd in de originele verpakking.
• Correcte bewaring in een koelruimte bij 2-5 °C garandeert lang houdbaarheid.
• Stal Flandria-witloof nooit uit naast groenten en fruit die ethyleen afgeven.
• Leg enkele mooie kropjes zichtbaar en houd de rest bedekt met blauw dekvel.

Innovatie in verpakking
Veiling BelOrta introduceert in de TOP-lijn een nieuwe verpakking voor Flandria-fijnproeverswitloof die vooral winkeliers met lagere omloopsnelheden voor witloof voordelen biedt: langer aanbod van aantrekkelijk product en minder uitval. De presentatie van de zwarte doos blijft en maakt duidelijk wat de inhoud is. Door een speciaal systeem in het deksel moet dit niet telkens volledig verwijderd worden, maar wordt slechts een deel opengeklapt om product uit de doos te nemen. Hierdoor wordt het witloof niet continu blootgesteld aan het licht en houdt het langer zijn mooi uitzicht. Alle maten van witloof en alle sorteringen kunnen op vraag van de klant in deze nieuwe dozen verpakt worden.

 

Lava
Flandria
Nieuws
Contact