Feestelijke groenterayon met veldsla

Veldsla is het jaar rond verkrijgbaar en de handel kan de komende weken op ruime volumes rekenen. Zijn fris uiterlijk en lange houdbaarheid maken Flandria-veldsla geschikt voor elke feesttafel. De topkwaliteit zorgt voor aantrekkelijke uitstraling in het eindejaarsgroenterayon.

Kort- en langbladig
De teelt van veldsla gebeurt hoofdzakelijk onder glas, maar ook in vollegrond. Het teeltareaal blijft vrij stabiel, maar de aanvoer kan wat schommelen afhankelijk van het winterweer. 
Sortering van Flandria-veldsla volgens bladlengte en teeltwijze:
o langbladig: max. 16 cm
o kortbladig: lang (max 13 cm), kort (max. 10 cm), zeer kort (max. 7 cm)
De LAVA-veilingen brengen voornamelijk kortbladige veldsla op de markt. Het type  'roosjes' wordt met de blaadjes mooi rechtop in de kist geplaatst. Dit product ligt goed in de Belgische markt en in onze buurlanden door zijn stevigheid en uitstekende houdbaarheid. In de weken 1 t/m 5 mag de handel rekenen op een aanvoer van 30.000 kg/week.

Productbewaking
Veldsla mag pas na strenge teelt- en kwaliteitscontroles onder het keurmerk Flandria worden verkocht. Er gelden lastenboeken  met strikte voorschriften inzake hygiëne, milieuvriendelijke teelt en duurzame tuinbouw. Extra aandacht gaat naar voedselveiligheid, milieuzorg en zorg voor werknemers. Kortom, alles waar het Belgische duurzaamheidskeurmerk 'Responsibly Fresh' voor staat.
De Flandria-kwaliteit is gebaseerd op de LAVA productspecificaties:
• vers en fris uiterlijk
• donkergroen (korte type) of groen (lange type) van kleur
• goed ontwikkelde bladeren in rozetvorm
• vrij van beschadigingen en gele bladeren

Vooroogst- en veilingcontroles
Voor veldsla wordt, zoals voor alle serrebladgroenten,  vooroogstcontrole op het bedrijf uitgevoerd.  Op de veiling volgt een keurmeester de aanvoer op en stuurt bij waar nodig. Voor optimaal kwaliteitsbehoud, wordt Flandria-veldsla na aanvoer voorgekoeld tussen 0 °C en 5 °C bij hoge luchtvochtigheid. Zo is de handel altijd zeker dat ze een kwaliteitsvol en veilig product koopt.

Los en voorverpakt
Het grootste deel wordt op de klok (standaard EPS-T 1 kg los) in blokverkoop/simultaanverkoop vermarkt. Op aanvraag kan ook 4 kg los in EPS-H.
Week- of jaarcontracten voor verpakte veldsla zijn ook mogelijk. Op de klok gekochte veldsla in standaardverpakking kan in dozen, groene klapkisten, ifco's, enz. worden overgelegd. Op bestelling kan ook in potjes: 100, 125 of 150 g (los/op matje).

Frisse garnituur
Geef klanten inspiratie voor feestelijke garnituur met de knapperige, groene blaadjes. Adviseer direct gebruik, zo komt de fijne smaak goed tot zijn recht. Kort in de koelkast bewaren, kan ook.

Gezonde winterbescherming
Deze bescheiden groente bevat toch een bom aan omega-3-vetzuren. Veldsla bevat ook zeer veel vitamine C, ijzer en caroteen. Adviseer klanten om 's winters regelmatig veldsla op het menu te plaatsen.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact