Flandria-frisée haalt de lente binnen

Het gamma Belgische primeurs breidt nu gestadig uit. Flandria-krulandijvie, een uniek seizoenproduct, brengt de lente in uw groenterayon. Een streekproduct met sterke troeven voor de horeca. Vanaf eind april garanderen de veilingen behoorlijke volumes. Specifieke marktvragen worden flexibel ingevuld. 
 
Nagenoeg jaar rond beschikbaar
Bij aangename temperaturen slaan fris ogende voorjaarsgroenten goed aan in de winkel. Fijne krulandijvie, een prachtig product van eigen bodem, mag in het groenterayon niet ontbreken. Frisée wordt bij ons ambachtelijk geteeld zowel onder glas als in open lucht, waardoor de groente nagenoeg het jaar rond beschikbaar is. Het hoofdseizoen loopt tot de herfst, met een productiepiek vanaf april tot september. Zowel de REO Veiling als BelOrta vermarkten Flandria-frisée.

Uniek, witgeel hart
Deze fijne groente telen is een hele uitdaging, want het is een arbeidsintensieve teelt om de hoge kwaliteitseisen te halen. Flandria frisée wordt niet te zwaar geoogst om haar specifieke vorm en stevigheid optimaal te behouden.
Wat maakt dit product zo aantrekkelijk? Krulandijvie vormt een wat losse krop met lichtgroene, gekrulde bladeren met fijn ingesneden bladrand en witgeel hart. Om te beantwoorden aan de Flandria-lastenboeken kleurt het hart van de krop over minstens zestig procent goudgeel. Dat aantrekkelijke uitzicht maakt Flandria-frisée uniek.

Topkwaliteit blikvanger in groenterayon
Flandria-kwaliteit garandeert:
• kraakvers product
• stevige, uniforme kroppen
• fijn witgeel gekruld hart
• vrij van schade of groenverkleuring
• onberispelijk gepresenteerd

Sterke troeven voor horeca
Flandria-frisée bezit onmiskenbaar sterke troeven die door de betere horeca - met aandacht voor streekproducten - sterk gewaardeerd worden: versheid, mooie bordpresentatie, krokant, en pittige smaak.  Fris uitzicht en lange houdbaarheid zijn bijkomende pluspunten.

Sortering en verpakking
Sortering gebeurt volgens kwaliteit, gewicht, gebleektheid en krulvorm.
Flandria hanteert twee kwaliteitsklassen (telkens gewit of niet):
• Dubbel Extra
• Extra,
Flandria-frisée wordt standaard los (onverpakt) verkocht met het snijvlak naar boven.
• 150g - 400 g: 10 stuks EPS M
• 450g - 750 g: 8 kroppen EPS H
• 750/+1000g: 6 kroppen EPS H

Specifieke marktvragen
De commercialisatie loopt standaard op de klok, al worden er ook meer en meer specifieke marktvragen ingevuld, zoals de groeiende vraag naar verpakt product.
De commerciële afdeling van de veilingen probeert zoveel mogelijk aan elke marktvraag tegemoet te komen:
• Verpakt/onverpakt
• omverpakking op vraag
• met gebleekte hart naar buiten/naar binnen
• meer of minder stuks per verpakking
• met of zonder dekvel

Verzorgde presentatie
Hoe zorgt u in de winkel dat Flandria-frisé haar frisgroen uitzicht bewaart?
• Bewaar het product altijd in de oorspronkelijke verpakking.
• Zo koel mogelijk: optimaal is 1 °C en R.V. van 95-100%.
• Dek kisten in de koelcel af om uitdrogen te voorkomen.
• Vernevel lichtjes met koud water.
• Stal nooit uit in de zon.
Tip voor de klant: Flandria-krulandijvie bewaart nog drie tot tien dagen in de koelkast.

Variatie voor frisse slaatjes
De Flandria-topkwaliteit is een blikvanger in het groenterayon! Dit mooie product zal de meest veeleisende klant kunnen overtuigen. Onderscheid u met deze topgroente met frisse, pittige smaak met licht bittere toets. Presenteer Flandria-frisée in het bonte gezelschap van lollo bionda, lollo rossa, eikenbladsla, wat zorgt voor inspiratie voor frisse slaatjes. Suggereer dit Flandria-kwaliteitsproduct als krokante garnituur bij warme gerechten. In versneden, voorverpakte slamengelingen is het een aantrekkelijk convenienceproduct.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact