Flandria Vruchtgroenten

Vruchtgroenten zijn groenten die ontstaan zijn uit planten waarvan de bloemen al dan niet bevrucht werden. De grens tussen fruit en groente is hier niet altijd even duidelijk. Voor de bewaring zorgt u voor een koele plaats, maar leg ze niet in de koelkast!

Tomaten

Tomaten bestaan in verschillende kalibers, smaken en kleuren. Bijvoorbeeld: grote vleestomaten, klein kerstomaatjes, langwerpige pruimtomaten, trostomaten, ... Toen de tomaat vier eeuwen geleden voor het eerst in Europa terechtkwam, gebruikten de mensen haar als versiering: ze zetten haar in een potje. Toen ze er later van aten, noemden ze haar "de liefdesappel" en deed het verhaal de ronde dat je verliefd werd als je ervan at.
De tomaat is rijk aan vitamine C, maar die zit vooral rond de pitjes. Eet die dus maar mee op!

Komkommers

Komkommers eet je meestal rauw, maar ze kunnen ook opgewarmd, gestoofd of gestoomd worden. Deze vruchtgroente is heel nuttig, omdat ze zoveel water bevat. Zijn heel aparte vorm zorgt ervoor dat kinderen aan het eten ervan heel veel plezier beleven. Denk maar aan een komkommer-boot vol lekkernijen!

Aubergines

Aubergines bestaan in verschillende kleuren, maar de paarse is het meest bekend in onze streken. Deze vruchtgroente moet niet geschild worden, enkel de steel moet eraf gesneden worden. Rauw zijn ze niet eetbaar, maar verder kan alles: stomen, stoven, bakken, grillen... Ze kunnen zelfs opgevuld worden.

Paprika's

Paprika's hebben mooie, felle kleuren: rood, geel, groen, paars, oranje, wit of bruin. De groene paprika is eigenlijk een onrijpe rode of gele paprika, en daarom ook iets minder zoet. Paprika's bevatten veel vitamine C en kunnen rauw, gestoofd of gegrild gegeten worden.

Courgettes

Courgettes bestaan in veel verschillende soorten: zowel de kleur als het gewicht kunnen verschillen. Een gele courgette heeft bijna dezelfde smaak als een groen, maar hoe kleiner de vrucht hoe lekkerder. Courgettes zijn ook heel gemakkelijk klaar te maken: eventjes onder de kraan houden, de uiteinden eraf en in stukjes snijden. Enkel bij hele grote courgettes moet de schil eraf, anders smaken ze bitter. Daarna kan je ze stoven, stomen of bakken.

terug naar homepage

Lava
Flandria
Nieuws
Contact