Flandria Stengelgroenten

Stengelgroenten zijn de uitlopers van de wortel van een plant, namelijk de delen die boven de grond uitgroeien. Het gaat bij deze groep vooral om de vlezige bladstelen.

Asperges

Hoewel asperges ook in Frankrijk, Spanje, Israël, Afrika en Chili worden geteelt, hebben de Belgische asperges een grote naam. De groente heeft de reputatie chic en duur te zijn, nochtans kost ze niet zo veel in de juiste periode. Qua soorten bestaan er witte en groene asperges. De witte soort groeit onder de grond en ziet het licht niet, de groene asperges groeien boven de grond. Asperges kunnen warm en koud worden gegeten, en de zachte, sappige puntjes zijn heerlijk!

Ui

Wist u dat er meer dan 500 soorten uien bestaan? Een ui kan bruin, geel, wit, rood of paars zijn. Ze kunnen heel groot of heel klein zijn; rond, spoelvormig of plat van vorm. Onder Flandria vindt u vooral de lente-ui of pijpajuin.

Wist u dat er meer dan 500 soorten uien bestaan? Een ui kan bruin, geel, wit, rood of paars zijn. Ze kunnen heel groot of heel klein zijn; rond, spoelvormig of plat van vorm. Onder Flandria vindt u vooral de lente-ui of pijpajuin.

Prei

Prei wordt vanwege zijn licht pikante smaak in heel wat gerechten gebruikt: preisoep, in combinatie met vis en schaaldieren. Sinds eind jaren '70 is het een topgroente geworden in de betere restaurants. Belgische prei is alom bekend voor zijn lange en dikke stengels.

Venkel

Er bestaat een volkswijsheid die zegt "in elke hap venkel proeft men een warme bries uit de Middellandse zee". Inderdaad heeft venkel een heel aparte smaak; fris en licht anijs-achtig. Bovendien is deze groente ook heel gezond, door de rijkdom aan vitamine A en C.

Groene en witte selder

Selder is een enorm veelzijdige groente: groene selder geeft extra pit aan uw groentesoep, witte selder kan u stoven of rauw eten. Selderzout (het zout dat uit selder gehaald wordt) is een keukenkruid dat vaak gebruikt wordt ter vervanging van gewoon zout. Dit stengelgewas is goed voor tanden en botten, dankzij de grote hoeveelheid calcium die erin zit. Het verschil tussen groene en witte selder, zit hem niet alleen in de kleur, maar ook in de dikte en de smaak. Witte selder is iets dikker en smaakt iets zachter dan de groene versie.

terug naar homepage

terug naar homepage

Lava
Flandria
Nieuws
Contact