Flandria Bladgroenten

Bladgroenten komen van planten met goed ontwikkelde bladeren. Het zijn die bladeren die worden opgegeten. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen en worden zowel gekookt als rauw gegeten.

Kropsla, veldsla en alternatieve slasoorten

Er zijn heel veel soorten sla. De bekendste is misschien wel de kropsla (of botersla), maar er bestaat ook rode en groene krulsla, ijsbergsla, eikenbladsla, veldsla... Genoeg variatie voor een kleurrijk en vitaminerijk menu! Let er wel op dat de sla er fris uitziet, zonder verlepte bladeren. Bewaar hem (ten hoogste enkele dagen) in de koelkast.

Spinazie

Spinazie is een zeer gezonde bladgroente omdat ze een stof bevat die in het lichaam tot vitamine A wordt omgevormd. Baby-spinazie wordt vaak als sla gegeten en de grote bladeren worden meestal gestoofd.

Witloof

Witloof, ook wel Brussels lof genoemd omdat het voor het eerst in Brussel werd geteeld, groeit in het donker op een wortel. Witloof moet ook verder bewaard worden op een donkere plaats, want in het licht worden de gele delen groen. Er bestaat ook een rode witloofsoort onder de naam roodloof.
De witloofteelt gebeurt als volgt: stap 1 is het rooien van het witloof in het voorjaar. De wortelen die daaruit voortkomen, worden geoogst. Ze worden afgesneden en in stap 2 in water (watercultuur) of in aarde (grondcultuur) gezet. Uit deze wortelen groeit dan de witloofkrop.

 terug naar homepage

Lava
Flandria
Nieuws
Contact