Verkoop

Binnen de LAVA-veilingen worden een aantal systemen gebruikt om de aangevoerde producten van de 6 leden-veilingen te verkopen.

Dagverkoop

De verschillende veilingen commercialiseren producten via de veilingklok. De aangevoerde producten worden ingedeeld volgens kwaliteit, verpakking en teeltwijze. Daarna worden ze aangeboden binnen een elektronisch verkoopssysteem.

Simultaanverkoop

Via een computernetwerk zijn alle klokken van de LAVA-veilingen met elkaar verbonden. Dankzij dit systeem kan een koper vanuit om het even welke LAVA-veiling alle producten van de andere veilingen zien en kan hij ook producten in een andere veiling aankopen.

Thuisverkoop

Om te kunnen inspelen op de nieuwste communicatietechnieken is het ook mogelijk om van thuis uit simultaan aan te kopen. Meer info hierover vind je op www.thuiskoop.be

Termijnverkoop

Voor de verkoop op lange termijn doen de LAVA-veilingen beroep op de afdeling Commercialisering van LAVA. LAVA verkoopt dan bepaalde hoeveelheden van een product aan vooraf vastgelegde prijzen. De leveringstermijn en periode worden ook op voorhand bepaald. Deze manier van werken is aan te raden voor klanten die op zoek zijn naar specifieke sorteringen of verpakkingen.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact