Kwaliteit

Alles begint met een product van topkwaliteit. Zeker bij een keurmerk als Flandria is dit prioriteit. Binnen LAVA is een aparte afdeling Kwaliteit verantwoordelijk voor het verkrijgen van een uniforme, hoogstaande kwaliteit van alle producten. Daarbij wordt zowel over intrinsieke als externe eigenschappen gewaakt. Om deze doelstellingen te bereiken moet de afdeling Kwaliteit een aantal verschillende taken uitvoeren.

Beheer van de Flandria-lastenboeken

Onderling overleg tussen de verschillende LAVA-veilingen leidde tot het opstellen van lastenboeken inzake teelt, conditionering, sortering en verpakking van Flandria-producten. De diepgaande interne controle wordt ook meteen aangevuld door onafhankelijke, externe controles van gespecialiseerde bureaus. Met als resultaat:  topkwaliteit voor groenten en fruit die geteeld worden volgens het Flandria-lastenboek!

Bewaken van de kwaliteit in de verschillende LAVA-veilingen

Flandria is een Belgisch kwaliteitslabel dat door de leden-veilingen wordt gehanteerd voor de beste groenten en fruit die zij toegeleverd krijgen. Om kopers van Flandria de garantie te geven dat ze in alle veilingen kunnen rekenen op dezelfde kwaliteit moeten er heel wat controles worden uitgevoerd. Onder meer kwaliteitsrondgangen, houdbaarheidsproeven en smaakproeven laten toe om alles in goede banen te leiden. Samen met de veilingverantwoordelijken wordt bekeken hoe men steeds kan voldoen aan de strenge eisen van de Flandria-lastenboeken.

Lava
Flandria
Nieuws
Contact